Opruimactie

Een opruimactie in de buurt of rond het schoolplein is nuttig, educatief én gezellig. De NME-centra in Zeeland hebben alles in huis voor een geslaagde opruimactie in uw wijk of buurt, rond het sportveld, in de schoolomgeving of op het strand.

Kinderen leren vooral door ervaring. Als zij zien wat er aan zwerfafval rondslingert, realiseren kinderen zich dat ook zij zwerfafval kunnen voorkomen. Hoe? Gewoon: door het afval mee te nemen of meteen in een afvalbak te gooien. Ook volwassenen kunnen daar nog iets van leren! Ze worden gemotiveerd om hun verantwoordelijkheid te nemen voor de schoonheid en veiligheid van de eigen omgeving.

Een opruimactie is dus niet alleen educatief gezien heel nuttig; het is ook nog eens leuk. Een opruimactie doe je samen met elkaar en na afloop is er natuurlijk voor alle deelnemers een beloning (bijvoorbeeld een drankje en iets lekkers).

Ondersteuning

De NME-centra bieden u hulp en ondersteuning bij het organiseren van een opruimactie. Voor organisaties of scholen die het zwerfafval in hun buurt, bij hun club of evenement zijn materialen gratis te leen. Een standaardpakket bestaat uit:

 

Verder kan het regionale NME-centrum op verzoek voor uw groep een excursie aan de Milieustraat regelen en zorgen dat een vuilniswagen op de opruimdag het ingezamelde afval komt ophalen.